Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем VDC

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

За смяна ти е YAW сензора.
    Mercedes S320 W220
    Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Първоначално публикувано от vgp_sas Покажи съобщение
      За смяна ти е YAW сензора.
      Предполагам, но като извадя буксата от датчика, и пусна пак диагностиката ми излиза една допълнителна грешка (Lateral Accelerometer Sensor Failure), която при включена букса не излиза. Което ме навежда на мисълта, че проблема може да се крие другаде. Грешката не е в пълното си описание, че има доста грешки с това име. Да не подведа някой. Но със сигурност пише Lateral Accelerometer Sensor. Не ми прави никакви проблеми с внезапно включване на спирачките или включване на VDC-то. Понеже четох, че при повечето хора с този проблем това са им симптомите.
      Last edited by zombiran; d.m.y г., 11:44.

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
        Здравей, при първия преглед на стойностите показаха и двата 0 градуса. Но после yaw даде тези "-" стойности. Грешката винаги се изтрива, но веднага щом изляза от програмата грешката се появява пак. Прави някаква проверка, понеже чувам някакво цъкане, след което се появява отново. Напръсках буксата на кабела и на датчика с контактен спрей, но нищо не се получи. Прави ми впечатление, че като изтрия грешката и изляза от програмата ( MES ) при натиснат педал на спирачката се чува и усеща едно стържене и ритане в педала на спирачката.
        Ами може да сработват клапаните,ако сензора ги лъже.Ъгъла на волана на колко градуса е сега.

---------- Post added at 12:37 ---------- Previous post was at 12:36 ----------

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
        Предполагам, но като извадя буксата от датчика, и пусна пак диагностиката ми излиза една допълнителна грешка (Lateral Accelerometer Sensor Failure), която при включена букса не излиза. Което ме навежда на мисълта, че проблема може да се крие другаде. Грешката не е в пълното си описание, че има доста грешки с това име. Да не подведа някой. Но със сигурност пише Lateral Accelerometer Sensor. Не ми прави никакви проблеми с внезапно включване на спирачките или включване на VDC-то. Понеже четох, че при повечето хора с този проблем това са им симптомите.
        Ами сензора е двоен,затова излиза и грешката за другия сензор............
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          Ами може да сработват клапаните,ако сензора ги лъже.Ъгъла на волана на колко градуса е сега.
          Ъгъла на волана си е на 0 градуса и реагира при въртене както си е + и - според посоката на въртене, но като е центриран си е на 0 градуса. Минава и калиброването успешно.

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          Ами сензора е двоен,затова излиза и грешката за другия сензор............
          Ясно, явно е от това.

Comment

Проблема изчезна, от няколко дена не е излизала грешката, предполагам се дължи на пръскането с контактния спрей. Но малко късно му се отрази действието.

Comment

Working...
            X